google1aae5a0207ed028a.html
top of page
DSC07051 klein.jpg

Over Bas van Delden en zijn manier van lesgeven

Foto van Bas van Delden
Foto van cursisten, tijdens de cursus Abstract Landschap Schilderen
Foto van cursist tijdens de Cursus Abstract Landschap Schilderen

"Al van kinds af aan heb ik getekend en geschilderd."
Bas is begonnen als tekenaar en heeft een zeer goede en verfijnde kennis en vaardigheid met verschillende tekenmaterialen en technieken, waaronder kleurpotlood en pen. Bas heeft verschillende zijsporen bewandeld, van theaterdecors, kostuums tot assemblages, performances en grafiekwerk. Bas was na een poos op het tekenen uitgekeken en is daarom doorgegaan met schilderen. "ik kan met tekenen niet zo veel meer leren, deze techniek beheers ik zodanig dat ik precies weet hoe mijn werk wordt voordat ik het gemaakt heb. Het schilderen vind ik spannender, omdat verf vloeibaar is waardoor er meer plaats is voor toeval en nieuwe ontdekkingen".

Bas heeft van meerdere schilders les gehad en heeft een voorliefde voor het ambacht van het schilderen. Ondanks de jonge leeftijd heeft Bas een heel oeuvre aan schilderijen en tekeningen gemaakt. Met ruim 10 jaar aan teken en schilderervaring en 2 opleidingen, heeft Bas een hoop kennis die hij tijdens zijn cursussen probeert over te dragen. "Ik vind lesgeven erg leuk. Het overbrengen van kennis op de persoon en iemand te zien groeien en daarin iemand te kunnen ondersteunen geeft mij veel voldoening. Door het meedenken en begeleiden krijg ik een betere bewustwording waar mijn kennis ligt en waar ik zelf nog in kan verbeteren. Ik leer ook veel van de mensen die deelnemen. Het leerproces staat bij mij centraal en dat betekend dat er een open setting is, waar het delen van kennis gestimuleerd wordt".

De lessen van Bas hebben meestal een concreet programma, die een houvast geeft voor een beginneling en tegelijk uitdagend genoeg is voor meer gevorderde schilders. Bas benaderd zijn lessen heel praktisch en is praktijkgericht. denken vanuit materiaal en wat je met een gegeven materiaal kan doen. Zijn lessen hebben een persoonlijk karakter waar hij mensen individueel probeert verder te helpen met zijn of haar manier van maken.

Cursus Abstract Landschap schilderen

Cursus Ambachtelijk Tekenen

Verwijst naar de inschrijfpagina van de Cursus Ambachtelijk Tekenen
Verwijst naar de pagina van de Cursus Abstract Landschap Schilderen
bottom of page