google1aae5a0207ed028a.html
top of page

Deze Schildercursus in Groningen is geschikt voor zowel beginners als gevorderden
 

Cursus Abstract Landschap Schilderen

Voorjaarskorting: Meld u zich aan voor 7 mei 2024 dan krijgt u 30 korting op deze cursus.

Mijn idee is dat iedereen die wil leren schilderen, met de juiste begeleiding en stimulans kan schilderen. Elke les start ik met een uitleg over verschillende aspecten van schilderen. Speciaal voor deze cursus heb ik meerdere hand-outs ontworpen die in stapjes de belangrijkste punten van het palet bevatten. Denk aan doseringen van verf, welke kleuren goed samen gaan en welke niet, etc. Aan het einde van de cursus heb je een traditioneel schilderspalet eigen gemaakt, waar je alles mee kan doen en waar je voor de rest van je leven plezier van hebt
 

De cursus is opgedeeld in 2 helften, beiden helften heb ik opgezet om in stapjes te kunnen werken naar een abstract schilderij. Het betekent niet dat u automatisch een abstract werk maakt aan het einde van de cursus, want abstract schilderen is namelijk heel moeilijk! Uiteindelijk gaat het om kennis te maken met het abstract schilderen en mijn rol als docent is om je daarin zoveel mogelijk te helpen. 

Hieronder volgt een grove omschrijving van het lesprogramma.

-   De eerst helft
begint men met een landschap te schilderen vanaf een voorbeeld. Dit is bedoeld om beginnende schilders op een leerzame manier een basis aan te leren vanaf een palet. Je leert van mij hoe je dit palet eigen kan maken en naar jouw hand kan zetten. Het palet bestaat uit kleuren die elke schilder wel s heeft gebruikt. Mijn streven is dat je die bouwstenen zo goed mogelijk gedurende de eerste 3 of 4 lessen in de vingers krijgt, want met een goed palet kun je alles schilderen. Natuurlijk komen daar dingen bij kijken als mengen, licht/donker, kleurencontrast, toets en hoe je het schilderij in verschillende lagen opbouwt. Voor gevorderde schilders is het natuurlijk ook heel leerzaam, want je leert een manier van schilderen die ongetwijfeld anders is dan je normaal zou doen, natuurlijk kun je altijd op je eigen manier aan het werk gaan en de kennis die ik overbreng zien als een aanvulling op de kennis die je al hebt vervaardigd. De structuur van de cursus en de opstarten is om de kennis die ik heb zo efficiënt mogelijk over te brengen en wat men daar uiteindelijk mee doet verschild per persoon. Na de uitleggen loop ik rond om mee te kijken en om individueel tips en feedback te geven en met je mee te denken.


-   De tweede helft
Gaan we los, letterlijk en figuurlijk. De 4e of 5e les is bedoeld om te verkennen en te experimenteren. Dit gaat op een speelse manier, zodat men kennis maakt met de mogelijkheden die verf te bieden heeft. Ik geef ook een recept mee die ik heb uitgevonden, waarmee je acrylverf verdikt en daarmee kan gaan boetseren zodat je reliëf krijgt, zoals je dat met gips ook kan doen. Werken vanuit textuur en spelen met het materiaal vormt tijdens de tweede helft van de cursus een basis om je te helpen met het maken van een abstract schilderij. Uiteindelijk maak je nog een abstract schilderij dit doen we door het landschap schilderen van de eerste 3 of 4 lessen en de experimenten te combineren.

Buitenkant atelier, onder het dak

De cursus bestaat uit 6 lessen van 3,5 uur of 8 lessen van 2,5 uur en kost 275 euro, inclusief materiaal. Er is altijd koffie, thee en wat lekkers aanwezig. 

Aan de Noorderhaven 53 in het hart van de stad Groningen, op de bovenste verdieping zal de cursus plaatsvinden. (Er is geen lift)

Opgeven kan door te mailen naar: bpvandelden@gmail.com


1. Onderwerp mail: 'Schildercursus Groningen' Vermeld in de mail: uw volledige naam, telefoonnummer, in welke periode (bijv. 'periode 2') u de cursus wilt volgen. 
2. U krijgt een offerte binnen 5 dagen toegestuurd, u dient de offerte te ondertekenen om uw aanmelding te bevestigen. 
3U ontvangt een mail met de factuur ter bevestiging van uw aanmelding. Hieronder staan alle periodes en de data van deze cursus vermeld.


 

Voor 2024 zijn Periode 6 en 7 de laatste periodes van het kalenderjaar 2024, waarin u deze cursus kan volgen. In Februari 2025 start ik weer met periode 1, 2, 3, enzovoort.
 

Rooster 2024

Periode 6:        Nog plekken vrij (bijna vol)     Max. 8 plekken 

Meld u snel aan, de eerste plekken zijn al vergeven.

LET OP! Op de posters en advertenties staat woensdagmiddag, dit is een foutje dit moet de woensdagochtend zijn. Excuses voor de verwarring.

Periode 7:        Nog plekken vrij       Max. 8 plekken                                   

Meld u snel aan, de eerste plekken zijn al vergeven.

Let op! Mocht er om wat voor reden ook een les uitvallen. Dan verplaatst deze een week. Houd daarom rekening met 1 extra week.

bottom of page