google1aae5a0207ed028a.html
top of page
cursus ambachtelijk tekenen in Groningen

- Deze Tekencursus in Groningen is geschikt voor zowel beginners als gevorderden
- 10 lessen van 2 uur, inclusief materiaal: kwasten, penselen, papier, potloden.

Voorjaarskorting: Meld u zich aan voor 8 mei 2024 dan krijgt u 40 korting op deze cursus.

Cursus Ambachtelijk Tekenen

De cursus ambachtelijk tekenen is geschikt voor iedereen die wil leren tekenen/aquarelleren of zijn of haar tekenvaardigheden wil uitbreiden. Omdat de opzet van een kleurpotlood tekening en een aquarel veel met elkaar gemeen hebben, is het mogelijk om met aquarel te werken i.p.v. met kleurpotlood. Beiden zijn transparante mediums die je in verschillende kleurlagen op dient te bouwen. Om die reden is tekenen en aquarel ook heel goed met elkaar te combineren. 

Tekenen is een ambacht waar geduld een schone zaak is.
tijdens de cursus ambachtelijk tekenen, geef ik verschillende demonstraties en uitleg over het materiaal. De setting is ontspannen en gericht om op een rustige en leerzame manier een tekening te maken bestaande uit verschillende kleurlagen. Tekenen is ook best meditatief en is heerlijk om te doen na een lange werkweek. Deze cursus heeft 4 demonstraties/uitleggen waar ik opbouwend veel kennis over zal brengen. 

Wat komt er tijdens deze cursus aan bod? 

Deze cursus heeft 4 demonstraties/uitleggen waar ik opbouwend veel kennis over zal brengen. De ene les start ik met een korte uitleg over het materiaal en technieken die je kan toepassen binnen het tekenen en het aquarelleren, andere lessen zijn volledig gericht op het maken. Demonstraties en uitleggen zijn er om het materiaal beter te leren begrijpen en hoe je heel fijntjes een zachte en kleurrijke tekening kan maken, waar het gevoel van textuur over komt op de kijker. Een uitleg neemt ongeveer een half uur in beslag, er is daarna genoeg tijd om de uitleg toe te passen in je werk. Tijdens de cursus loop ik rond om feedback en tips te geven.

Tijdens de looptijd van deze cursus geef ik iedereen een set kleurpotloden en een map voor vervoer te leen mee. Zodat je thuis ook verder kan gaan met tekenen of om de uitleg en demonstraties thuis in alle rust te oefenen.

Om te zorgen dat er wat variatie is op 10 avonden achter elkaar kleurpotlood tekenen heb ik een leuk en divers programma opgesteld. Stel je besluit om mee te doen en je wil je aanmelden, dan ontvang je uiteraard met de offerte de chronologie van de cursus, zodat je exact weet wat je kan verwachten. Want tekenen is breder dan een kleurpotlood tekening maken. Houtskool, pastel en wat technische oefeningen komen zeker ook aan bod! 

Buitenkant atelier 4e verdieping onder het dak

Praktische Info 

De cursus bestaat uit 10 lessen van 2 uur. De cursus kost 300 euro inclusief materiaal. Het is mogelijk om de cursus in meerdere etappes te betalen. Koffie, thee en wat lekkers staat altijd klaar.

Aan de Noorderhaven 53 in het hart van de stad Groningen, op de bovenste verdieping (Er is geen lift) zal de cursus plaatsvinden.

Deelnemen kan door te mailen naar: bpvandelden@gmail.com 

1. Stuur een mail met het onderwerp Ambachtelijk Tekenen. Vermeld in de mail uw voor, achternaamtelefoonnummer en Vermeld het Blok (bijvoorbeeld blok 2) waarin u deze cursus wenst te volgen.
2. Binnen 5 werkdagen ontvangt u een offerte, u dient deze t
e ondertekenen om uw aanmelding te bevestigen
3. U ontvangt binnen 5 werkdagen na het versturen van de ondertekende offerte, de factuur voor de cursus ambachtelijk tekenen.

Rooster 2024

Rooster 2024

Voor 2024 zijn Blok 2 en 3 de laatste blokken van het kalenderjaar 2024 waarin u deze cursus kan volgen. In Februari 2025 start ik weer met Blok 1, 2, 3, enzovoort.
 

Blok 2   Er zijn nog plekken vrij      Max. 8 plekken                      

Meld u snel aan, de eerste plekken zijn al vergeven.

Let op! Mocht er om wat voor reden ook een les uitvallen. Dan verplaatst deze een week. Houd daarom rekening met 1 extra week.

bottom of page