google1aae5a0207ed028a.html
top of page
cursus ambachtelijk tekenen in Groningen.jpg

-      Deze Tekencursus in Groningen is geschikt voor zowel beginners als gevorderden
-      10 lessen van 2 uur, inclusief materiaal: kwasten, penselen, papier, potloden.

Cursus Ambachtelijk tekenen   

De cursus ambachtelijk tekenen is geschikt voor iedereen die wil leren tekenen/aquarelleren of zijn of haar tekenvaardigheden wil uitbreiden. Omdat de opzet van een kleurpotlood tekening en een aquarel veel met elkaar gemeen hebben, zit aquarel bij de tekencursus in. Beiden zijn transparante mediums die je in verschillende kleurlagen op dient te bouwen. Om die reden is tekenen en aquarel ook heel goed met elkaar te combineren. Voor gevorderden aquarellisten kan het interessant zijn om te tekenen en voor gevorderde tekenaars om met aquarel bezig te gaan. Je merkt snel de gelijkenissen tussen de twee materialen, maar ook de verschillen.

Tekenen is een ambacht waar geduld een schone zaak is.
tijdens de cursus ambachtelijk tekenen, geef ik verschillende demonstraties en uitleg over het materiaal. De setting is ontspannen en gericht om op een rustige en leerzame manier een tekening te maken bestaande uit verschillende kleurlagen. Tekenen is ook best meditatief en is heerlijk om te doen na een lange werkweek. Deze cursus heeft 4 demonstraties/uitleggen waar ik opbouwend veel kennis over zal brengen. 

de ene les start ik met een korte uitleg over het materiaal en technieken die je kan toepassen binnen het tekenen en het aquarelleren, andere lessen zijn volledig gericht op het maken. Demonstraties en uitleggen zijn er om het materiaal beter te leren begrijpen en hoe je heel fijntjes een zachte en kleurrijke tekening kan maken, waar het gevoel van textuur over komt op de kijker. Een uitleg neemt ongeveer half uur in beslag, er is daarna genoeg tijd om de uitleg toe te passen in je werk.
 

DSC05229.png

Praktische info                          

De cursus bestaat uit 10 lessen van 2 uur.
De cursus kost 300 euro inclusief materiaal. 
Het is mogelijk om de cursus in meerdere etappes te betalen.
Koffie, thee en wat lekkers staat altijd klaar.

Aan de Noorderhaven 53 in het hart van de stad Groningen, op de bovenste verdieping zal de cursus plaatsvinden.

Deelnemen kan door te mailen naar: bpvandelden@gmail.com 

1.     Stuur een mail met het onderwerp Ambachtelijk Tekenen. Vermeld in de mail uw voor, achternaamtelefoonnummer en Vermeld het Blok (bijvoorbeeld blok 2) waarin u deze cursus wenst te volgen.
2.     Binnen 5 werkdagen ontvangt u een offerte, u dient deze t
e ondertekenen om uw aanmelding te bevestigen
3.     U ontvangt binnen 5 werkdagen na het versturen van de ondertekende offerte, de factuur voor de cursus ambachtelijk tekenen.

Let op! Mocht er om wat voor reden ook een les uitvallen. Dan verplaatst deze een week. Houd daarom rekening met 1 extra week.

Agenda 2024

Blok 1    Er zijn nog plekken vrij       Max. 8 plekken                      

Meld u snel aan, de eerste plekken zijn al vergeven.

Blok 2   Er zijn nog plekken vrij      Max. 8 plekken                      

Let op! Mocht er om wat voor reden ook een les uitvallen. Dan verplaatst deze een week. Houd daarom rekening met 1 extra week.

bottom of page