google1aae5a0207ed028a.html
top of page

De cursus ambachtelijk tekenen is geschikt voor iedereen die wil leren tekenen/aquarelleren of zijn of haar tekenvaardigheden wil uitbreiden/verbeteren. Ook geschikt voor mensen die willen werken met aquarel. Omdat de opzet van een kleurpotlood tekening en een aquarel heel veel met elkaar gemeen hebben, zit aquarel bij de tekencursus in. Beiden zijn transparante mediums die je in verschillende kleurlagen op dient te bouwen. Om die reden is tekenen en aquarel ook heel goed met elkaar te combineren. 

Tekenen is een echte ambacht waar geduld een schone zaak is.
tijdens de cursus ambachtelijk tekenen, geef ik verschillende demonstraties en uitleg over het materiaal. De setting is ontspannen en gericht om op een ontspannen en rustige en leerzame manier bezig te zijn met tekenen, tekenen is namelijk ook best meditatief en goede bezigheidstherapie. 

Elke les start ik een met een korte uitleg over het materiaal en technieken die je kan toepassen binnen het tekenen en het aquarelleren. Wanneer de cursus vordert zal ik ook uitleg geven over verschillende soorten teken materiaal. Krijt, pastel, grafiet, stift, pen en inkt. 
De focus licht op het tekenen met grafiet (grijs) potlood, kleurpotlood en aquarel met de mogelijkheid om een uitstapje te maken met andere materialen zoals Krijt en Pastel.

DSC05229.png
cursus ambachtelijk tekenen in Groningen.jpg

De cursus bestaat uit 12 lessen van 2,5 uur.
De cursus kost 300 euro inclusief materiaal. 
Het is mogelijk om de cursus in meerdere etappes te betalen.
Koffie, thee en wat lekkers staat altijd klaar.

Aan de Noorderhaven 53 in het hart van de stad Groningen, op de bovenste verdieping zal de cursus plaatsvinden.

Deelnemen kan door te mailen naar: bpvandelden@gmail.com 

1. Stuur een mail met als onderwerp Ambachtelijk tekenen” met uw voor en achternaam en telefoonnummer
2. Binnen 3 werkdagen ontvangt u een offerte, u dient deze te ondertekenen om uw aanmelding te bevestigen
3. U ontvangt binnen 3 dagen na het versturen van de ondertekende offerte, de factuur voor de cursus ambachtelijk tekenen.

Door drukte bied ik op dit moment geen cursussen aan. Wel ben ik gestart met Open Werk Ateliers voor individuele begeleiding op zowel creatief als technisch vlak. Mocht u interesse hebben kunt u mailen om een afspraak te maken voor een proefles of als u op de hoogte wil blijven van deze cursus. U ontvangt dan een mail wanneer ik weer start met de Cursus Ambachtelijk Tekenen.

-      Deze Tekencursus in Groningen is geschikt voor zowel beginners als gevorderden
-      12 lessen van 2,5 uur, inclusief materiaal: kwasten, penselen, papier, potloden.

Cursus Ambachtelijk tekenen______

Praktische info                                  

bottom of page